torsdag 17 december 2009

Jakt på 27 vargar.

 Det är ju konstigt att jakt på varg kan väcka så starka känslor. Det är mycket märkligt att dom ska få jaga varg när dom inte kan ta reda på dom djur dom själva har satt ut. Det finns ett stort problem med gris men det tycker inte våra så kallade jägare här i mellan och södra Sverige. Det finns även ett problem med mårdhund och kanadagås. Det måste ju jägarna ta på sitt ansvar och inte skylla på en massa andra att det har blivit så fel med dessa djur. Kan tyckas att det är för jävlig men dom har ju inte behövt att ta sitt ansvar heller. Men hur kan vi bara låta dom hålla på? Nu måste vi få ett stopp på denna jakt. Jag har lite fakta om hur vargjakten ska gå till och vilka län som fått tilldelat här nedan. Jag tror att det kommer att bli en överskjutning av VARG som det verkar (=mycket tjuvjakt).



Fakta: Vargjakten 2010

Jakttid: 2 januari-15 februari 2010.

Tilldelning
Dalarnas och Värmlands län (nio djur vardera) Jaktområde: Hela länet.
Gävleborgs län (tre djur) Jaktområde: Hela länet, med undantag för vissa områden i Ljusdals, Ovanåkers och Bollnäs kommuner.
Västra Götalands län (tre djur) Jaktområde: Kommunerna Strömstad, Tanum, Dals-Ed, Bengtsfors, Åmål,Munkedal, Färgelanda, Mellerud, Uddevalla, Stenungsund och Kungälv. Samt de delar av kommunerna Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg som ligger väster respektive norr om Göta älv.
Örebro län (tre djur, varav ett ska fällas i Hasselforsreviret) Jaktområde: Hela länet.

Krav på jägare: Förutom sedvanliga krav på jaktledare och jakträtt ska jaktledare registrera sig vid jaktkortsregistret. De ska känna till reglerna för vargjakten och de ska kontrollera om jakten är avlyst en gång i timmen. Fälld varg ska anmälas inom en timme. Enskilda vargjägare räknas som jaktledare.

Vapen: Klass 1 (fällor och åtel är inte tillåtet).

Spårning: Får ske med motorfordon, även snöskoter, på befintliga vägar (ej i terrängen).

Rekommendation: Jägare ombeds att, om möjligt, undvika att skjuta sändarförsedda vargar.

Skinnet: Jakträttsinnehavaren får behålla skinnet från skjuten varg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar