tisdag 5 januari 2010

Inför valet 2010

Ja man får väl tänka till hur man tänker rösta i valet söndagen 19sep.
Det kan ju inte fortsätta som det gör i djurfrågorna. Moderaterna = alliansen har ju inte lyckats i en enda fråga gällande det ämne.
Samma sak är det ju med vindkraften. För min del finns det bara 2st partier att rösta på. Man kan ju hoppas att många av dessa frågor kommer upp till valet. Jag tror och hoppas att djur och natur kommer stå högre upp på valdebatten. För hur det en må vara så kan vi inte leva utan våran miljö och natur. Sen hoppas och tror jag att det blir ett maktskifte. när det gäller varg frågan så kommer dom inte att säga ett ord om den för dom vet att då kommer många partier tappa röster. Men vi i vårt land törs inte säga i mot. För vi sitter hemma och gnäller och tror att det ska hjälpa. Ut och tala om vad vi tycker i tex frågan om vargen.
Jag är inte i mot vargjakt. Men det måste ske under mycket mer kontrollerade former. Sen kan man inte skjuta föräldradjuren. Vi måste se till att vi får in nya gener i vargstammen, och se till att jägarna inte använder sitt ordspråk skjut, gräv, tig. För så länge dom håller på med tjuvjakt kan vi inte få en stark vargstam i vårt land. Sen är det märkligt att när vi får en varg som kommer från norr och dom kommer ner i ett renområde så är dom bara borta och ingen bryr sig om det. Tjuvjakten är alldeles för stor och ingen gör något åt det. Det måste ju jägarna se till att få ett slut på för deras egen skull om man ska kunna lita på vad dom säger. För det är väl ett brott att skjuta rovdjur när som?
Man får väl tro att jägarna försöker att rätta till det själv. För att stävja detta har ju vi skattebetalare betalat  50 miljoner under 2008. Men dom pengarna har dom använt till något annat tex lobbyverksamhet mot våra rovdjur. Ni jägare måste sopa framför er egen matta innan ni tar denna debatt om våra rovdjur. Sen kan ni inte bara säga att alla andra har fel gällande denna fråga. För jag hoppas att ni Jägare inte är lika obstinata som vapenförespråkarna i USA.


1 kommentar: