tisdag 29 december 2009

Jägarförbundet fick 50 miljoner 2008

Jägarförbundet fick 50 miljoner och motarbetar vargen?



Ylva Lindberg, Erika Backius, Ulla Freij och Christina Färnström skrev igår en relik på den propaganda mot vargen som skrevs av Jägarförbundet, LRF och Skogsägarna för en vecka sedan på SvD/Brännpunkt.
SvD/Brännpunkt: ”Svenska Jägareförbundet får närmare 50 miljoner kronor av staten för ett vagt formulerat ”allmänt uppdrag”.
I detta torde ingå att arbeta aktivt mot tjuvjakten, men det har man inte gjort.
Istället har man eldat på rovdjurshatet med stora manifestationer mot rovdjurspolitiken och indirekt ursäktat den kriminella jakten som förståelig.”
Det är utomordentligt bra att människor som bor i rovdjurstäta områden reagerar på allt trams om att ”Man inte vågar låta barnen gå ute” och liknande. Folk i rovdjurslänen vill ha kvar rovdjuren trots att jägarna påstår motsatsen. Jägarna har ett egenintresse av att tillämpa ”Skjut, Gräv och Tig”, och det är givetvis pekuniärt. Man vill helt enkel ha kvar ett så stort älgbestånd som möjligt.
Att jägarförbundet får 50 miljoner är inget annat än skandal. De ska inte ha ett öre av skattepengar för att sedan bedriva lobbyarbete för att utrota vargen.
SvD/Brännpunkt: ”Vi är många på landsbygden som är glada över att rovdjuren kommit tillbaka och berikar våra liv.” 


Det vore därför lämpligt att man nu också ger vargförespråkarna femtio miljoner att bedriva lobbyarbete för.


När sånt här sker blir jag så upprörd, förbannad, ledsen och förtvivlad över människans dumhet att jag inte vet vad jag ska säga. Idioter är kanske inte det mest genomtänkta att säga, men det är det första som kommer upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar